Папа Франциск: Случващото се в Нагорни Карабах е трагедия

  • 01 ноември 2020 14:49

  • 935
  • 3
Папа Франциск: Случващото се в Нагорни Карабах е трагедия
© Getty (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март нарече трагедия случващото се в Нагорни Карабах и призова страните в конфликта да престанат да проливат кръвта на невинни хора, предаде ТАСС.

В дена на празника Вси светии няма да забравим и случващото се в Нагорни Карабах, където има въоръжен конфликт, прекъсван от кратни примирия. Все повече стават разрушените домове, инфраструктура и религиозни обекти там. Бойните действия все повече засягат цивилното население. Това е трагедия, каза папата в неделната си проповед на площад "Свети Петър".

Мюсюлмани: Молим се за мир в Нагорни Карабах

Искам отново да се обърна към отговорните страни и да ги призова да направят всичко възможно проливането на кръвта на невинни хора да спре незабавно. Споровете не могат да се решават по насилствен начин, а само по пътя на преговорите със съдействието на международната общност. Изразявам солидарност с всички страдащи и призовавам всички светии да върнат мира в района, каза Светият отец.

935 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.11.06 | 11:09

3
Млъквай педофил! Oстава да слушаме.

2020.11.01 | 19:27

2
Тоя откри Америка

2020.11.01 | 17:37

1
Млъквай бе педе'раст педо'фил! Само твойта гнусна остава да слушаме.

Добави коментар

Водещи новини