Иран заяви, че експлозията в Бейрут не бива да се политизира

Иран заяви, че страните по света трябва да се въздържат от политизиране на огромната експлозия в Бейрут от миналата седмица и че САЩ трябва да отменят санкциите си срещу Ливан, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Експлозията не бива да се използва като предлог за политически цели, причината за нея трябва внимателно да се разследва", каза говорителят на външното министерство Абас Мусави.

Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на посети опустошените улици на Бейрут в четвъртък, два дни след експлозията на химикали на пристанището, а обкръжилите го хора настояваха да се сложи край на продължаващата от десетилетия корупция и покровителство в политиката.

Квартали в Бейрут се обединиха в яростта си

"Някои страни се опитват да политизират тази експлозията в свой интерес", каза Мусави в отговор на въпрос за визитата на френския лидер. Вчера Макрон заяви на донорска конференция, че дарителите внимателно ще следят как се изразходва помощта.

Иран подкрепя въоръженото шиитско движение Хизбула, една от най-влиятелните политически сили в Ливан. САЩ го смятат за терористична група и затова Вашингтон е наложил санкции на Ливан.

"Ако Америка е искрена с предложението си да помогне на Ливан, тя трябва да отмени санкциите", каза Мусави.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет