Талибани атакуваха германско консулство в Афганистан (видео)

  • 11 ноември 2016 07:14

  • 4944
  • 1
Талибани атакуваха германско консулство в Афганистан (видео)
© Getty Images/Guliver

Най-малко двама души са загинали, а 32-ма бяха ранени при самоубийствен атентат с кола бомба срещу германското консулство в северния афганистанския град Мазар и Шариф – столица на провинция Балх, съобщи АФП.

Пострадалите са цивилни.

Талибан-камикадзе е блъснал кола, пълна с експлозиви, в оградата на консулството, посочва БТА. Взривът бил толкова мощен, че стъклата на прозорците на повечето сгради в района били изпотрошени. Именно от нарязвания със стъкла са наранени повечето от пострадалите.

Афганистанската полиция е отцепила района, но охранителите на германското консулство не са позволили на афганистанските сили за сигурност да влязат на територията на консулството и да направят оглед на щетите. Германският посланик в Кабул – Валтер Хасман, отказа да съобщи подробности за инцидента, като посочи само, че „той продължава“.

Според местен жител около две минути след атаката се чули стрелби и викове „Аллах е велик“, които после стихнали.

Талибаните поеха отговорност за атентата срещу „нашествениците неверници“, като посочиха, че той е отмъщение за убитите при американски въздушни удари цивилни в друг северен град – Кундуз, преди няколко дни. Говорител на талибаните съобщи, че техни бойци са проникнали на територията на консулството, „за да продължат атаката“, но това не може да бъде потвърдено от независими източници.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4944 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2016.11.11 | 08:41

1
Какво става с американсктата демокрация тука? От цялата демокрация само производството на наркотици развиха. Сега тихомълком връщат властта на ислямистите.

Добави коментар

Водещи новини