Предизборната листа "Саддам Хюсеин" получи отказ за регистрация за изборите в Йордания

  • 31 декември 2012 08:12

  • 666
  • 0
Предизборната листа "Саддам Хюсеин" получи отказ за регистрация за изборите в Йордания
©

Предизборна листа, наречена "Саддам Хюсеин", получи отказ за регистрация за предстоящите на 23 януари парламентарни избори в Йордания, предаде Франс прес, като се позова на нейния водач Файез Зиадне.

Листата носи името на човека под номер пет в списъка: Саддам Хюсеин Уаред ал Хауамда, който е съименник на покойния иракски диктатор, съобщи Зиадне. Той все пак уточни, че името е избрано и в памет на Саддам Хюсеин.

"Народната подкрепа нарасна много след отказа" на Независимата избирателна комисия (НИК) да ни регистрира, похвали се Зиадне.

Това бе и единствената предизборна листа, която не бе одобрена от НИК. Причината бе, че не може да бъде приета листа, която носи "името на физическо лице или име, което може да предизвика религиозно, етническо или политическо напрежение, или представлява посегателство срещу обществения ред, националното единство и сигурността на родината", съобщи държавната информационна агенция Петра.

Кандидатите, включени в листата, обаче могат да участват в изборите, ако се регистрират под друго име. Зиадне съобщи, че е обжалвал днес това решение на НИК. Ако съдът откаже да уважи жалбата, кандидатите от листата "Саддам Хюсеин" ще решат дали да се регистрират под друго име или да се откажат от участие в изборите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
666 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини