Израел: Убихме командир на спецподразделение на "Хизбула"

  • 11 октомври 2024 15:31

  • 301
  • 3
© Getty images (архив)

За убийството на високопоставен командир на специално подразделение на проиранската и действаща в Ливан терористична групировка "Хизбула" съобщиха от пресцентъра Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ).

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3060

"При оперативни действия в района Мис ал Джебел, в Южен Ливан, бе ликвидиран Хариб аш Шаджаа. Той командваше противотанков отряд от състава на "Радуан" (подразделението за специални операции на мюсюлманските екстремисти). Аш Шаджа бе отговорен за много нападения срещу северната част на Еврейската държава, отнели живота на десетки наши мирни съграждани", заявиха военните.


"В хода на операцията на ЦАХАЛ също така бяха унищожени много ракетни установки", написа израелската медия нюзру.

Междувременно британската информационна агенция "Скайнюз", която се позова на арабски източници, предаде: При снощния въздушен удар на израелските сили срещу Бейрут е ранен високопоставеният чиновник на "Хизбула" Уафик Сафа. Състоянието му е критично.

Смъртоносно - Израел удари центъра на Бейрут

"В отговор на понесените тежки загуби в жива сила и техника ръководството на терористичната групировка създаде Централен оперативен щаб. Неговата цел е да ръководи и координира действията на бойците от "Хизбула" по места", това съобщи от своя страна "Ройтерс".

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
301 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.10.11 | 16:43

3
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro

2024.10.11 | 16:01

2
Чифута е ниско подобие на човек, паразит, враг на човечеството, известен с това, че винаги лъже, мами, известен с кръвосмешателство, болен извратен в кръвтта, подъл, лукав, нечистоплътен, хлъзгав и лицемерен! Евреинт предаде Христос, евреин стои зад всяка война случвала се в Европа включително и 2-те световни! Евреи стоят зад извратеното движение лгбт, евреинът трябва да бъде унищожен, това е паразит, противен и вреден за човека !
Надежда дДойчева...

2024.10.11 | 15:45

1
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН ФОРУМЕН ПЛЪХ МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО Е БЕЗОБИДЕН БЕЗРАБОТЕН ПСИХИЧНО БОЛЕН ГЕЙ НА 49 ГОДИНИ, КОЙТО Е ДУХАЛ НА ЦИГАНИ И РАДИКАЛНИЯ ТУРЧИН АХМЕД МУСА В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР! ЛЕЖАЛ В ЛУДНИЦАТА ЗА ШИЗОФРЕНИЯТА СИ ! МАЙКА МУ ИРЕНА ДИМИТРОВА ПРОСТИТУИРА!

Добави коментар

Водещи новини