Издирваният за убийството на 14-годишно момиче в РСМ е арестуван

  • 06 декември 2023 08:53

  • 3088
  • 1
Издирваният за убийството на 14-годишно момиче в РСМ е арестуван
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Люпчо Палевски-Палчо - смятан за организатор и основен извършител на жестокото убийство на 14-годишно момиче в Скопие, е арестуван. 

Информацията съобщи вътрешния министър на Северна Македония Оливер Спасовски. 

Той е заловен в Турция, информира Нова телевизия.

След седмица в неизвестност, тялото на Ваня Гьорчевска беше открито с вързани ръце и крака в чувал край езеро в село до македонската столица. Зверското престъпление потресе страната.

Вчера МВР в Северна Македония издаде международна заповед за Палевски, който след смъртта на момичето е заминал с автомобил за Белград, а ден по-късно, с друга кола е преминал транзитно през територията на България и е влязъл в Турция. Шофьорът, който е превозил Палевски през България е арестуван, съобщиха по-рано от прокуратурата, а министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски благодари на колегите си от Сърбия, България, Турция и Хърватия за оказаното съдействие.

За убийството са арестувани още трима души. Бил е разпитан и бащата на момичето. Той също се проверява дали има нещо общо с престъплението.  Според властите именно той е поръчал отвличането ѝ с цел откуп от майката. 

Задържаха мъжа, помогнал за транспортирането на Люпчо Палевски през територията на България към Турция

Последвайте канала на

Десислава Станева
3088 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ас

2023.12.06 | 11:37

1
наште п.у.тьовци пак спаха

Добави коментар

Водещи новини