Задържаха мъжа, помогнал за транспортирането на Люпчо Палевски през територията на България към Турция

  • 05 декември 2023 22:51

  • 11308
  • 1
Задържаха мъжа, помогнал за транспортирането на Люпчо Палевски през територията на България към Турция
© Gettyimages

Основната прокуратура в Скопие съобщи, че е внесла в Основния наказателен съд в столицата на Северна Македония предложение за определяне на мярка за 48 часов арест на 46-годишен мъж от Скопие по подозрение, че е помогнал на извършител на престъпление, съобщиха от прокуратурата в Скопие. 

Става дума за шофьорът, който е превозил Люпчо Палевски-Палчо, основния заподозрян за отвличането и убийството на 14 годишната ученичка от Скопие и 74 годишният мъж от Велес  Автомобилът на мъжът е регистриран на влизане в България на ГКПП Калотина и излизане от България на ГКПП Капитан Андреево към Турция. И двете регистрации са на автомобил "Ленд Роувър", управляван от заподозрения. Лицето е лишено от свобода и "с него е проведена информативна беседа от полицаи от отдел „Международно сътрудничество", съобщават от прокуратурата в Скопие.

Обоснованото подозрение, че заподозреният е извършил престъплението, произтича от доказателствата, получени досега от Бюрото за обществена сигурност, Сектор за международно полицейско сътрудничество, предадени на Сектора за вътрешни работи в Скопие.

Кой е издирваният от Интерпол Палчо, отвлякъл 14-годишното дете?

 "В конкретния случай са налице обстоятелства, които предполагат опасност от бягство, както и особени обстоятелства, които дават възможност да се предположи, че престъплението може да бъде повторено", пише в съобщението на прокуратурата.

Междувременно съдът в Скопие тази вечер разглежда мярката за неотклонение на четиримата други запозодряни за престъпленията, сред които и бащата на убитото момиче, за когото се твърди, че е дал информацията кога ученичката излиза сама от жилището, в което живее с майка си. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11308 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.06 | 07:58

1
И кво общо има новината с снимката ? Селяндури журналя!

Добави коментар

Водещи новини