В Пловдив ври и кипи заради убийството на Митко от Цалапица

  • 01 декември 2023 09:37

  • 983
  • 1
В Пловдив ври и кипи заради убийството на Митко от Цалапица
© bulphoto (архив)

Нов протест пред съда в Пловдив е организиран от близките и роднините от убития преди няколко месеца в Цалапица Димитър Малинов.

Първата братовчедка на зверски убитото момче Марина Малинова издигна плакат, на който пише, че искат делото да бъде прехвърлено от Районна в Окръжна прокуратура, където се гледат тежките престъпления, пише Блиц.

Протестиращите настояват делото, което ще стартира в 9 часа срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови да бъде отложено до екстрадирането на сочения за извършител Рангел Бизюрев.

Припомняме, че преди 2 дни младият мъж беше заловен в Дания.

Адвокат разкри какво не трябва да се допусне по делото за убийството на Митко от Цалапица

В продължение на 4 месеца той се укриваше. Близнаците са обвинени в укривателство. Предишното дело срещу тях бе отложено, тъй като двамата дават абсолютно противоречиви показания.

Единият твърди, че няма нищо общо с убийството, а другият дава показания, че е участвал в укривателство на трупа.

Близките настояват близнаците също да бъдат обвинени в тежко умишлено престъпление убийство и смятат, че показанията на Рангел, когато бъде екстрадиран в България, ще обърнат хода на делото, тъй като досега близнаците прехвърлят основни вината на Бизюрев.

Майката на убитото момче Атанаска Бакалова също настоява да не бъде даван ход на делото, а то да се отложи. Почернената жена и протестиращите искат доживотен затвор и на Рангел Бизюрев и близнаците.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
983 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.01 | 13:15

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини