Командващият КейФОР: Ситуацията в Косово е спокойна, но крехка и нестабилна

  • 19 януари 2023 16:09

  • 211
  • 1
Командващият КейФОР: Ситуацията в Косово е спокойна, но крехка и нестабилна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Командващият силите КейФОР генерал-майор Анджело Микеле Ристуча заяви днес в Брюксел на среща с началник-щабовете на страните членки на НАТО, че ситуацията в Косово като цяло е спокойна, но "изключително крехка, нестабилна и непредвидима“, съобщи Танюг.

В момента общата ситуация със сигурността в Косово като цяло е мирна, но изключително крехка, нестабилна и непредвидима поради няколко неразрешени въпроси“, каза Ристуча. Той подчерта, че КейФОР продължават ежедневно и безпристрастно да изпълняват мандата, даден им от ООН, за да поддържат сигурността и свободата на движение. По думите му КейФОР са готови да се намесят, ако е необходимо.

КейФор премахва последните барикади в Северно Косово

Командващият КейФОР подчерта, че мисията продължава да работи за създаване на условия за укрепване и напредък на диалога, който се води с посредничеството на ЕС. Информирайки съюзниците и партньорите за дейностите на КейФОР и ситуацията със сигурността, Ристуча им благодари за техния принос и подкрепа към мисията на НАТО.

Константин Тодоров
211 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.19 | 23:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини