Ердоган: Турция е продължила усилията на намаляване на напрежението между Косово и Сърбия

  • 10 януари 2023 12:27

  • 326
  • 0
Ердоган: Турция е продължила усилията на намаляване на напрежението между Косово и Сърбия
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че страната му е продължила усилията за намаляване на напрежението между Косово и Сърбия, съобщи Анадолската агенция.

Косово обяви независимост от Сърбия през 2008 година, но Белград все още не признава независимостта на някогашната си област, въпреки че над 100 държави вече са я признали. С посредничеството на ЕС Белград и Прищина водят диалог за нормализиране на отношенията си от 2011 г.

След заседание на турското правителство в Анкара вчера Ердоган посочи още, че страната му е продължила и с усилията за разрешаване на политическата ситуация в Босна и Херцеговина.

„Продължихме усилия за разрешаване на политическата блокада в Босна и Херцеговина и за намаляване на напрежението в отношенията между Косово и Сърбия“, каза турският президент.

Говорейки за икономическите предизвикателства, пред които е  била изправена страната му миналата година, Ердоган отбеляза, че най-сериозният проблем на Турция е била инфлацията, която достигна  64,27 на сто на годишна база. 

Шестима опозиционни лидери се обединиха да свалят Ердоган

По думите му през следващите месеци ще се види как темпът на растеж на инфлацията постепенно се забавя.

„Ще приложим програма, благодарение на която ще свалим инфлацията до 20 процента“, каза Ердоган.

Последвайте канала на

Калина Христова
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини