Общинските съветници в Скопие гласуваха средства за решаване на проблемите в градския транспорт

  • 20 октомври 2022 22:02

  • 458
  • 2
Общинските съветници в Скопие гласуваха средства за решаване на проблемите в градския транспорт
© Getty (архив)

На извънредно заседание съветниците на община Скопие гласуваха за преразпределение на средствата в общинския бюджет за субсидиране на обществения транспорт, предаде БТА.

В решението са предвидени над 2 милиона евро за общественото транспортно дружество, които ще покрият заплатите на служителите до края на годината. Заради забавеното изплащане на заплатите в дружеството за септември, синдикатите организираха протест.

Кметът на столицата на Северна Македония  Данела Арсовска отново призова правителството да уреди дълга си към град Скопие. По нейните думи средствата за обществения транспорт са осигурени чрез съкращаване на 20% от няколко пера от градския бюджет.

Проблемът със заплатите на работещите в обществения транспорт предизвика протести и стачка, в резултат на които автобусите на обществения превозвач не се движеха, а жителите на столицата разчитаха единствено на линиите, поддържани от частните превозвачи.

Жителите на Скопие без обществен транспорт днес

Арсовска обвини правителството, че е длъжник на предприятието, защото не е изплатило средствата за карти за студенти и ученици, от правителството отговориха, че проблемите  с финансирането на обществения превозвач е нещо, което общинската управа трябва да реши.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
458 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.21 | 12:52

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.21 | 00:29

1
И за кво са напъват,като скоро няма да имат гориво за градския транспорт.

Добави коментар

Водещи новини