Жителите на Скопие без обществен транспорт днес

  • 20 октомври 2022 11:19

  • 385
  • 1
Жителите на Скопие без обществен транспорт днес
© Novini.bg/ Canva

Жителите на Скопие няма да могат да използват услугите на обществения градски транспорт днес, след като синдикатите на Общественото транспортно предприятие обявиха вчера, че автобусите няма да се движат от 4:30 ч. сутринта, съобщава вестник "Слободен печат". Проблемът с неизплатените заплати на служителите на предприятието вчера беше и темата на извънредното заседание на общинския съвет на Скопие, на което късно следобед бе приета инициатива, която поиска от кмета на град Скопие да представи до петък в 12 часа  решение за преразпределение на средствата, за да се изплатят заплатите, пише изданието.

Синдикатите казаха вчера пред МИА, че кметът Данела Арсовска ще трябва да вземе такова решение днес, тъй като според тях петък е твърде късно. Следващото заседание на общинския съвет е насрочено за петък от 14 часа, но има възможност днес да бъде свикано извънредно заседание на общинския съвет, ако решението бъде взето.

Вчера синдикатите напуснаха заседанието на съвета, възмутени, че няма съгласие по исканията им. Съветниците в град Скопие се обвиниха взаимно кой е виновен за ситуацията, в която е поставено това публично предприятие. От ВМРО-ДПМНЕ поискаха отговорност от  кмета Арсовска, а от СДСМ обвиниха, че за първи път жителите на Скопие ще останат без градски транспорт и че местната власт е виновна за това.

Два протеста на работещите в градския транспорт в Скопие

Вчера с няколко автобуса ръководството на общинското предприятие за градски транспорт блокира улицата пред правителството заради неплащане на дълг от два милиона евро, а служителите протестираха в  района на фирмата заради неплащане на просрочени задължения на заплата.

"Независен весник" отбелязва, че  Скопие тази сутрин за пръв път е без обществен градски транспорт. Частните автобуси се движат, но те не покриват всички линии. Гражданите, подготвени за тази ситуация, се качиха на автомобилите си, което на практика блокира улиците, пише изданието.

Радина Лазарова
385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.20 | 20:03

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини