Реджеп Ердоган подписа указ за защита на традиционните ценности по телевизията

  • 01 февруари 2022 12:53

  • 1216
  • 1
Реджеп Ердоган подписа указ за защита на традиционните ценности по телевизията
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп Ердоган подписа указ, забраняващ излъчването по телевизиите в страната на съдържание, което е в разрез с традиционните турски ценности, предаде Ройтерс.

Според държавния глава мярката има за цел да се защитят традиционните ценности на турската нация. "Необходимо е да се предприемат всички необходими мерки, за да не допуска поява в телевизионния ефир на продукция, която влияе негативно върху семейството, децата и подкопава устоите на Република Турция", се посочва още в документа.

"Анкара на практика ликвидира всички опозиционни медии. Медийният регулатор има широки пълномощия. Той може да глобява или да спира излъчването на канали, излъчващи неподобаващо съдържание. Въпросната рамка е много широка и позволява пряка намеса на държава в работата на журналистите", добави Ройтерс.

Арестуваха турска журналистка за обида на Ердоган, цитирала пословица

"Указът на Ердоган слага край на последните останки от свободата на словото в Турция. Страната заема непрестижното 153-то от 180 места в световната класация за свобода на словото", допълни световната информационна  агенция.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1216 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай

2022.02.01 | 18:08

1
бай ердо неще евроатлантическите ценности да мътят главите на хората

Добави коментар

Водещи новини