Ердоган: Турция скоро ще бъде сред десетте най-развити икономики в света

  • 07 февруари 2022 14:06

  • 4500
  • 0
Ердоган: Турция скоро ще бъде сред десетте най-развити икономики в света
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Скоро турската икономика ще бъде сред десетте най-развити световни икономики, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, съобщава Анадолската агенция.

"В момента ние сме на прага на нова и по-голяма революция в развитието. Предприели сме скок, който ще постави Турция сред десетте най-развити икономики в света", заяви турският държавен глава по време на видеоконференция по повод завършени проекти в черноморския окръг Зонгулдак, Северна Турция.

Ердоган заяви, че тази цел ще бъде постигната чрез увеличаване на инвестициите, заетостта, производството, износа.

"Няма съмнение, че няма да е лесно тази революция да се материализира и да се придвижи напред, фокусирани сме върху производството и износа, за да се възползваме от тази възможност (по време на пандемията)", заяви още президентът.

Ръст на инфлация в Турция през януари до 20-годишен връх

Ердоган посочи, че Турция, която е член на Г-20 - форумът на 20-те най-големи икономики в света, ще спечели в своята "икономическа война за независимост".

Турция цели възстановяване на отношенията си и отваряне на вратата за сътрудничество в чуждестранната търговия с държави, сред които Обединените арабски емирства, Египет, Израел, Саудитска Арабия и Армения, допълва агенцията.

Виолета Симеонова
4500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини