МВнР: Създаването на партия на българите в РСМ е тяхно право

  • 17 октомври 2021 15:08

  • 1167
  • 3
 МВнР: Създаването на партия на българите в РСМ е тяхно право
© МВнР

Евентуалното създаване на партия на българите в Република Северна Македония (РСМ) получи подкрепа от министъра на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има, предаде БНР.

По повод заявеното от председателя на фондация „Македония“ Виктор Стоянов намерение, министър Стоев заяви, че едната такава партия би била „единственият и правилен път“ българите в съседната държава да постигнат своето утвърждаване.

„Това е тяхно право, след като в конституцията им се дават тези права, смятам, че това е правилният път, по който те трябва да защитават заедно и с българската държава своите права“, коментира Стоев.

МВнР: Докато страната ни издирва българските военни гробища, за да ги съхрани, в РС Македония ги рушат

Министърът каза това по време на 16-ата Световна среща на българските медии, която се провежда в Рилския манастир. Организатор на форума е БТА.

Валери Зайцев
1167 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ел турко

2021.10.18 | 02:40

3
Ами тогава трябва да променим конституцията, няма такава портия, таз дето намекваш е партия на ДС . Каква таз подигравка с албанците, ти от бълганолите ли си.
Ел турко

2021.10.17 | 17:44

1
Щом министъра казва , че в РСМ може да се създаде портия на българите в Македония, по тоз начин правата им по добре щели да се защитят, значи и в България може да се създаде партия на македонците, партия на турците, партия на ромите, партия на помаците, по тоз начин да се защитят по добре техните права.

2021.10.17 | 18:53

2
Тяхната конституция го позволява, заради албанолите, нашата не. При нас, обаче, имаме такава партия.

Добави коментар

Водещи новини