Двамата директори на COVID болницата в Тетово подадоха оставка

  • 10 септември 2021 20:24

  • 1067
  • 2
Двамата директори на COVID болницата в Тетово подадоха оставка
© Pixabay (архив)

Директорът на болницата в Тетово Флорин Бесими и икономическият директор Артан Етеми подадоха оставки в петък следобeд като реакция на пожара в COVID отделението, при който загинаха 14 души, съобщава агенция МИА.

Директорът на Клиничния център Флорин Бесими каза, че това е неизбежно решение след такова трагично и злощастно събитие. Икономическият директор Артан Етеми също е мотивирал решението си с морални съображения.

Днес следобяд оставка подаде и заместник-министърът на здравеопазването на Република Северна Македония Илир Хасани, стана ясно след негова публикация в социалните мрежи.

Междувременно от прокуратурата на страната съобщиха, че бюрото за организирана престъпност и корупция е започнало разследване по подаден сигнал във връзка с трагедията в болницата в Тетово.

Прокуратурата е поискала от Бюрото за обществени поръчки и от министерството на труда и социалната политика на Северна Македония да осигурят цялостната документация, свързана с изграждането на 19 модулни болници за COVID-19 през миналата година, съобщава агенция МИА.

Общинският съвет на община Гостивар междувременно реши единодушно да отдели финансова помощ в размер на 1000 евро за семействата на загиналите при пожара в Тетово. Предложението е направено от кмета на Гостивар и бивш министър на здравеопазването Арбен Таравари. 

Пожар в ковид центъра в Тетово, има загинали

 

Константин Тодоров
1067 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емил Стефанов

2021.09.11 | 09:14

2
Само албанци ли има в Северна маймунокедония?!?
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.11 | 08:43

1
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини