Хуманитарна помощ предоставихме на град Тетово

  • 09 септември 2020 19:21

  • 433
  • 0
Хуманитарна помощ предоставихме на град Тетово
©

Посланикът на Република България в Република Северна Македония Ангел Ангелов предостави на кмета на гр. Тетово г-жа Теута Арифи пакети с хранителни продукти за 30 социално слаби семейства.

Дарението е част от хуманитарната помощ, осигурена с решение на Министерския съвет на Република България, по инициатива на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Дарени бяха и защитни облекла за многократна употреба за лекарите и персонала на местната болница, които се трудят на първа линия в условията на пандемия на COVID-19, закупени с лични средства от дипломатите в посолството. Пакетите бяха предадени на община Тетово в присъствието на местни медии.

В обръщението си на церемонията посланик Ангелов подчерта, че в условията на пандемия Република България остава солидарна с Република Северна Македония, като днешното дарение е конкретен израз на тази солидарност. Теута Арифи подчерта дългогодишното успешно сътрудничество на гр. Тетово с българското посолство и изрази благодарност към правителството и народа на приятелска България, които в днешните трудни времена проявяват подобен жест на солидарност.

Novini.bg
433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини