Наводнения в Северозападна Гърция

  • 12 януари 2021 13:12

  • 247
  • 0
Наводнения в Северозападна Гърция
© Getty Images/Guliver

Поройните дъждове и бурният вятър, които връхлетяха Гърция в понеделник, причиниха наводнения, падане на скали и други щети в много райони в северозападната част на страната, слагайки край на периода на безоблачно небе и нетипични за сезона високи температури, съобщава в. "Катимерини".

Агенцията за гражданска защита изпрати днес сутринта специализирана техника в градовете Янина и Арта, за да се разчистят реки и пътища от скали и отломки. Пожарната служба бе повикана в село Прамата в региона Цумерка, за да отпуши дренажна тръба, причинила наводнение.

Извънредно положение в девет общини в Сърбия заради наводненията

В село Теодориана в покрайнините на Арта десетки къщи понесоха щети от мини торнадо със скорост на вятъра 93,3 км/ч, което отнесе покриви и комини. Метеорологичната служба съобщи, че в това населено място са паднали 103 мм валежи, допълва БТА.

Целите Балкани удавени от дъжд и сняг

Бурното време се придвижва към южната и източната част на страната, носейки обилни валежи, гръмотевици и силен вятър в по-голямата част от района на Йонийско море, Пелопонес и континентална Гърция, включително Атина и Солун. След това лошото време ще обхване и островите в Егейско море. Температурите ще паднат рязко след топлия уикенд, през който стотици гърци отидоха на плаж, пише "Катимерини".

Последвайте канала на

Novini.bg
247 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини