Инцидент затвори моста над Босфора в Истанбул

  • 15 юни 2024 13:50

  • 2167
  • 1
Инцидент затвори моста над Босфора в Истанбул
© Pixabay

Мостът "Мъчениците на 15 юли" в Истанбул, който свързва Европа с Азия, снощи в около 23:17 часа бе затворен за движение в двете посоки.

Жандармерия и полицейски екипи бяха блокирали моста и бяха отцепили движението и в двете посоки, информира Си Ен Ен-Тюрк.

Причината е, че на моста е била забелязана лека кола, която спряла /спирането на МПС на моста е забранено/ с един човек пред колата, който говорел нещо и размахвал плакат в ръцете си.

На вратата на автомобила били изписани буквите СМА, което означава Спинална мускулна атрофия.

Движението през Босфора спря заради аварирал кораб

Смята се, че лицето е искало да привлече внимание към заболяването СМА и е решило да предприеме акция на моста по това време.

“След преговорите, които полицаите предприеха с човека, който шофира колата, го уговориха да се предаде на полицията. Установено е, че същият страдал от заболяването СМА", съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая в акаунта си в мрежата Екс, пише БТА.

След инцидента движението на моста беше възстановено в двете посоки.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2167 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.15 | 16:12

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини