Зоран Заев: Отлагането на началото на диалога ни с Брюксел заплашва и Европа

  • 29 октомври 2019 12:13

  • 1990
  • 3
Зоран Заев: Отлагането на началото на диалога ни с Брюксел заплашва и Европа
© Getty (архив)

Отлагането на решението да получим дата да почнем преговори за членство в Европейския съюз излага на риск Преспанското споразумение, е казал премиерът на Северна Македония Зоран Заев, написа атинският в. Катемерини.

Министър председателят в Скопие е дал интервю пред гръцкоезичната редакция на телевизия "Евронюз". "Пътят ни към 28-те започна със споразумението, което подписахме с тогавашния ми колега от Атина Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли през лятото на 2018 г. Ние се опитвахме да изпълним някои договорености, но бяхме възпрени от Франция. Нашата невъзможност да изпълним тези и други ангажименти, които поехме с Договора от Преспа, ни пречи да продължим интеграцията на нашата страна в ЕС", е казал още балканският политик.

"Ние нямаме алтернатива освен ЕС и НАТО. Ние не приемаме други предложения, които могат да ни отклонят от пътя към демократичното развиете, икономическия просперитет, справедливото управление и върховенството на Закона. Ако не получим подкрепа, дори морална, за влизането ни в ЕС, не само в Северна Македония, но и в целите Западни Балкани може се върне агресивният национализъм, който може да заплаши не само нашия регион, но и целия Стар континент", е посочил още  Заев.

Югозападната ни съседка е насрочила предсрочни парламентарни избори за 12 април. Извънредният вот е бил определен заради отказа на френския президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на от  17 октомври ЕС да определят дата за началото на преговори за еврочленство на Северна Македония и Албания.

Валери Зайцев
1990 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Zsev

2021.11.27 | 06:52

3
Da go gyha... Tapak pros. Moje li da tolkova ogranichen.
вие сте почти албанци вече

2019.10.29 | 14:18

2

Приемането ви заплашва Европа, защото за никого не е тайна, че сте вече почти албанска държава с втори официален албански език, с повече минарета, отколкото в самата Албания. Нямя да коментираме договорите на нашите управници, които с нищо не защитиха интересите ни, за разлика от гърците.
Тъй че - май никой не ви иска, а на Франция поклон за позицията, май само тя си дава сметка какво представлява свободно придвижващата се албанска мафия...

trqbwa

2019.10.29 | 13:04

1

трябва да я разделим с албанците товаи измислено от сърбите и коминтерна образувание.

Добави коментар

Водещи новини