Макрон в Белград: Искаме заедно да отворим нова страница

  • 15 юли 2019 18:54

  • 414
  • 0
Макрон в Белград: Искаме заедно да отворим нова страница
© Getty Images

Сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. посрещна днес френския си колега Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на с хляб и сол на белградското летище "Никола Тесла", предаде Танюг.

Президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви, че е дошъл в Белград, за да обърне нова страница, да потвърди приятелството и да гради нови партньорства със Сърбия.

"Искаме заедно да отворим нова страница", каза Макрон на летището, където с президента Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. откриха плоча по повод официалното започване на работите по модернизация на летището, която ще бъде изпълнена от "Ванси еърпортс".

Той напомни, че 18 години нито един френски президент не е посещавал Сърбия, което по думите му е прекалено дълъг период. "По време на визитата ще говорим за общото ни минало, но и за бъдещето", каза още той.

Макрон честити на сръбския народ победата на Новак Джокович на Уимбълдън, като отбеляза, че мачът е бил голямо спортно предизвикателство и че сръбският народ има защо да се гордее с победата.

"Очакваме много в бъдеще", заяви на свой ред сръбският президент Вучич на Макрон и подчерта, че възстановяването на приятелството между двете страни не би било успешно без упоритостта и енергията на Макрон и желанието на Франция да се върне на Балканите.

"Това е само началото на нашето сътрудничество", написа Вучич в "Инстаграм".

Президентският самолет на Макрон кацна на летището, ескортиран от три МиГ-а на сръбската армия. Той  бе посрещнат и от френския посланик Фредерик Мондолони, както и от служители на френската компания "Ванси Еърпортс", която е концесионер на белградското летище.

Френският президент пристигна в Сърбия без съпругата си Брижит. Заедно с него пътува и делегация от френски бизнесмени.

Последвайте канала на

БТА
414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини