Сръбска медия разведе Макрон

  • 15 юли 2019 16:23

  • 1025
  • 0
© Getty (архив)

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на вероятно се е развел със съпругата си Брижит, написа сръбският в. Вечерне Новости.

Причината за появата на статията в таблоида е била, че стопанинът на Елисейския дворец не е бил придружаван от жена си по време на първото посещение на държавен глава на западноевропейската страна в Белград от осемнадесет години насам. Според таблоида двамата са прекратили своя дългогодишен брак си вчера - навръх националния празник на Франция.

Заради визитата на Макрон в Белград и неговите околности са били въведени драконовски мерки за сигурност. Както вече писахме в столицата на балканската страна са били изпратени и войници и офицери от Френския чуждестранен легион. В програмата на госта са включени и срещи с колегата му Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., премиера Ана Бърнабич, както и разговор със сръбския външен министър Ивица Дачич.

Първият дипломат на Сърбия е заявил, че подготвя приятна изненада за госта. "Аз смятам да изпълня хита на френския певец Жо Дасен (1938 – 1980 г.) Champs Elysées", е казал Дачич.

Преди пристигането на Макрон в Сърбия белградското радио Б92 съобщи, че базираната в северния френски град Лил телевизия Евронюз ще открие представителство в балканската държава. От западноевропейската медия са потвърдили информацията.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини