Хилари Клинтън на посещение в Китай

  • 04 септември 2012 17:38

  • 602
  • 0
Хилари Клинтън на посещение в Китай
©

Държавният секретар на САЩ Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 пристигна днес в Пекин, съобщи ДПА.

Целта посещението е провеждане на разговорите за американската политика в региона и за споровете между Китай и други азиатски държави за мореплаването. По-късно днес Клинтън ще се срещне с китайския външен министър Ян Цзечъ. Утре са предвидени други нейни разговори с президента Ху Цзинтао и вицепрезидента Си Цзинпин, съобщиха китайски представители.

Очаква се първият дипломат на САЩ да дискутира с домакините си теми като Северна Корея, ядрените програми на Иран, кризата в Сирия и други международни въпроси, вкл. споровете на Китай с Япония и Филипините за суверенитета на островни групи в Източнокитайско и Южнокитайско море.

Китай е третата спирка след Индонезия и островите Кук в настоящата обиколка на Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26. Предстоят нейни посещения в Източен Тимор, Бруней и Русия за участие в края на седмицата в срещата на организацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество във Владивосток.

Последвайте канала на

БТА
602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини