Осъдиха на смърт пакистански християнин за публикации, насаждащи омраза към мюсюлманите

  • 02 юли 2024 13:59

  • 235
  • 2
Осъдиха на смърт пакистански християнин за публикации, насаждащи омраза към мюсюлманите
© Getty images (архив)

Пакистански християнин получи смъртна присъда за споделяне в социални мрежи на съдържание, което според магистратите поражда омраза към мюсюлманите, съобщи адвокатът му и добави, че ще обжалва присъдата, предаде АП, цитирана от БТА.


Обвиненията са за публикации след едно от най-тежките нападения над християни в източната провинция Пенджаб миналата година. През август 2023 г. групи мюсюлмани опожариха десетки домове и църкви в град Джаранвала, след като някои жители заявиха, че са видели двама християни да късат страници от свещената книга на исляма - Корана, да ги хвърлят на земята и да пишат обиди на други страници, съобщиха властите. По-късно двамата мъже са арестувани.

Тогава не бе съобщено за жертви. Наплашените християни обаче напуснаха домовете си, бягайки в по-безопасни райони. Въпреки че след нападенията полицията арестува повече от 100 заподозрени, остава неясно дали някой от тях е осъден.

Осъденият Ехсан Шан, макар и да не е участвал в оскверняването на Корана, е обвинен, че е препубликувал осквернените страници от Корана в своя акаунт в "TикТок", заяви неговият адвокат Хурам Шахзад. Юристът заяви също, че ще обжалва смъртната присъда, издадена в събота в град Сахивал в провинция Пенджаб.

Амир Фарук, полицаят, който арестува Шан, заяви, че мъжът е споделил "насаждащо омраза съдържание в момент, когато властите вече са полагали усилия да овладеят насилието".

В Пакистан убиха с камъни психично болен, осквернил Корана

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
235 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.02 | 18:38

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
ПСИХО ЛАЙНЯРА от СЕВЛИЕВО

2024.07.02 | 15:50

1
КАТИЛА Е БЕЗОБИДЕН ПСИХО ЛАЙНЯР, КОЙТО Е ДУХАЛ НА ЦИГАНИ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР, НО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН ЗА СЛУЖБАТА МУ КЪМ ОКУПАТОРА САЩ!.

Добави коментар

Водещи новини