Мечка гризли уби двама туристи и кучето им в Канада

  • 02 октомври 2023 11:58

  • 1730
  • 1
Мечка гризли уби двама туристи и кучето им в Канада
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Мечка гризли нападна и уби двама души и тяхното куче в националния парк "Банф" в канадската провинция Албърта, според служители на канадския парк и приятел на жертвите, цитирани от Ройтерс.

Управата на националните паркове на Канада заявиха в изявление в събота вечерта, че са получили сигнал късно в петък от GPS устройство, показващо нападение на мечка в долината на река Ред Диър, западно от ранчото Я Ха Тинда в Националния парк "Банф".

По-късно мечката е била евтаназирана, след като е показала агресивно поведение, заявиха от управата на националните паркове.

Мечка падна от първия етаж на паркинг на мол в Румъния

Жертвите са канадска двойка и тяхното куче, според Ким Титченър, основател на Bear Safety and More и приятел на семейството.

Титченър, който осигурява обучение за безопасността на мечките и оценките на мечките, каза, че срещите с мечки се увеличават, тъй като повече хора излизат на открито, но фаталните атаки са изключително редки.

Националният парк "Банф", който привлича повече от четири милиона туристи всяка година, е дом както на мечки гризли, така и на черни мечки.

В Националния парк "Банф" има около 60 мечки гризли и се считат за застрашена популация в Алберта, отбеляза Титченър.

Временно районът в който са били нападнатите туристите ще остане затворен.

Последвайте канала на

Калина Христова
1730 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.02 | 13:44

1
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.----> mub.me/handy

Добави коментар

Водещи новини