Сняг и студ сковаха Северен Китай за втори път тази седмица

  • 13 декември 2023 12:29

  • 985
  • 1
Сняг и студ сковаха Северен Китай за втори път тази седмица
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Сняг, виелици и ниски температури сковаха Северен Китай на фона на едно от най-тежките декемврийски застудявания в региона, което принуди властите в столицата Пекин да спрат влаковете, да затворят училищата и да посъветват хората да си останат вкъщи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Студена въздушна маса обхвана Пекин от запад, като това е вторият студен фронт за тази седмица. Градски служители повишиха степента за опасност от виелици до предпоследно ниво.

За да се предотврати хаосът вследствие на очаквания "дълготраен" снеговалеж, всички училища в 22-милионния град са затворени от днес и обучението ще се извършва онлайн. Предприятията бяха посъветвани да осигурят на служителите си гъвкави работни условия.

Снежни бури предизвикаха блокиране на пътища и закъснения на полети в Китай

Тазседмичното застудяване, което идва на фона на есенните условия отпреди седмица, отразява резките температурни промени в региона напоследък, отбелязва Ройтерс. Този октомври бе един от най-топлите в Пекин от десетилетия и в региона бяха наблюдавани екстремни метеорологични условия през цялата година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
985 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.13 | 14:05

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини