Китайската централна банка обяви мерки за стабилизиране на икономиката и финансовата система

  • 27 ноември 2023 17:22

  • 327
  • 1
Китайската централна банка обяви мерки за стабилизиране на икономиката и финансовата система
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Централната банка на Китай представи общите насоки за икономическото и финансовото развитие на страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Банката обяви, че ще работи за предотвратяване на системните рискове, пред които е изправена икономиката на Китай. Тя обяви, че ще насочва финансовите институции как да се справят с проблемите, възникващи поради дълговете на местните власти.

В свой доклад, който отразява изпълнението на политиките й през третото тримесечие на годината, централната банка в Пекин обявява, че паричната й политика ще бъде "силна и целенасочена", като тя ще подкрепя стимулирането на търсенето на вътрешния пазар в Китай.

"Динамиката на търсенето и предлагането на пазара на имоти (в Китай - бел.ред.) значително се промени", се казва в доклада на централната банка.

Китайският външен министър предупреди Южна Корея да не политизира икономически въпроси

Китайската народна банка отново подчертава, че очаква икономическият растеж на страната да достигне 5 на сто през тази година. 

Юанът - китайската национална валута, е подложен на натиск на международните финансови пазари напоследък, посочва Ройтерс. Централната банка в Пекин посочва, че ще поддържа обменния курс на юана "по принцип стабилен". 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
327 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.27 | 20:03

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини