Нова респираторна болест плъзна в Китай

  • 22 ноември 2023 21:26

  • 4329
  • 1
Нова респираторна болест плъзна в Китай
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Нова мистериозна пневмония плъзна в училища в Китай, като експерти коментират, че случващото се напомня на първите дни от пандемията от COVID-19, съобщава Daily Mail.

Болниците в Пекин и Ляонин са сред „затрупаните с болни деца“, докато училищните занятия са „на ръба на спирането“, според местни медии.

Децата се проявяват необичайни симптоми, които включват възпаление на белите дробове и висока температура - но без кашлица или други симптоми.

Китай обеща "окончателна победа" над COVID-19

Но новото огнище може да е свързано с Микоплазмена пневмония, известна още като ходеща пневмония. Други болници в Китай също са препълнени с хора, проявяващи симптоми на респираторни болести. Член на персонала на централната болница в Далиан каза: „Пациентите трябва да чакат на опашка по два часа, а ние всички сме в спешното отделение“, допълва Телеграф.

Директорът на детски медицински център Китай каза: „Това е първата вълна от инфекции с Мокоплазмена пневмония, откакто повечето мерки за ограничаване на Covid-19 бяха премахнати в началото на тази година. Вълната изглежда особено свирепа след Националния празник в началото на октомври. В сравнение с предходни години открихме повече пациенти със смесени инфекции, лекарствена резистентност и лобарна пневмония“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4329 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.23 | 00:21

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини