Камикадзе се взриви и уби трима военни в Пакистан край границата с Афганистан

  • 05 септември 2021 12:09

  • 648
  • 3
Камикадзе се взриви и уби трима военни в Пакистан край границата с Афганистан
© Gettyimages (архив)

Камикадзе с мотоциклет се самовзриви днес в Кета, Югозападен Пакистан и уби най-малко трима бойци от пакистанско паравоенно формирование, съобщи полицията, предаде БТА, цитирайки АФП.

Атентаторът избрал за мишена членове на отряд от граничната охрана. Атентатът е извършен в район на града, в който продавали зеленчуци търговци от шиитската хазарейска общност. Кета се намира близо до границата с Афганистан. При експлозията са ранени двайсет души, включително цивилни, уточни за АФП Азхар Акрам, високопоставен полицейски служител.Говорител на антитерористичния отдел в полицията потвърди данните за убитите и ранените. 

Насилието в Пакистан нарасна след превземането на Афганистан от талибаните

Хазарейците, които са шиити, са малцинство в Пакистан, където по-голямата част от населението са сунити и често стават жертва на атентати, извършвани от ислямисти сунити, които ги смятат за еретици. Паравоенните части, контролиращи афганистанско-пакистанската граница, от години са обект на нападения в този регион - Белуджистан, където действат бойци на местни сепаратисти, настояващи за по-широка автономия. 

Филип Епитропов
648 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХХХ

2021.09.05 | 13:34

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.05 | 13:29

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.05 | 13:25

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини