Кандидат за германски канцлер: Афганистанците, извършили престъпления, трябва да бъдат върнати в родината им

  • 02 август 2021 10:36

  • 594
  • 3
Кандидат за германски канцлер: Афганистанците, извършили престъпления, трябва да бъдат върнати в  родината им
© Getty images (архив)

Кандидатът на консерваторите за канцлер на Германия Армин Лашет (на снимката) подкрепя депортирането на афганистански кандидати за убежище, замесени в престъпна дейност, независимо от изострянето на обстановката в тяхната родина, пише в. "Билд", цитиран от БТА.

"Следим ситуацията в Афганистан много внимателно. Не можем да пренебрегнем настъплението на талибаните и последиците за населението", каза Лашет пред германското издание. "Затова ситуацията изисква продължаваща оценка и внимателни действия в случай на връщания. Но нашата позиция остава ясна: всеки, който извършва престъпление в Германия, се лишава от правото да остане като гост", заяви той.

Според Лашет принципът за нулева толерантност към престъпниците не допуска никакви изключения. По думите му престъпниците трябва да продължат да бъдат последователно депортирани, включително за Афганистан.

Берлин продължава да се придържа към своята политика на разрешаване на депортации на кандидати за убежище, чиито заявления са отхвърлени, въпреки че талибаните завоюват територии след изтеглянето на международните войски от Афганистан.

Депортациите са доста противоречива тема. Критиците настояват, че обстановката в раздираната от война страна е твърде опасна, за да бъдат връщани там кандидати за убежище.

Тежки боеве се водят в най-малко две афганистански провинциални столици

Германското вътрешно министерство заяви миналата седмица, че разглежда призив на афганистанското правителство за временно спиране на депортациите за Афганистан предвид нарастващото насилие и увеличаването на случаите на COVID-19 в страната.

През уикенда вътрешният министър Хорст Зеехофер също се изказа в подкрепа на продължаването на депортациите на афганистанци. "В момента преговаряме с Афганистан, за да можем да продължим да депортираме престъпници там", заяви той пред "Билд ам зонтаг".

 

Валери Зайцев
594 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Stamatis

2021.08.02 | 11:38

3
Този с такива изкавания само ще си мечтае да стане канцлер. Германия през последните 75 години е смачкана и с изкуствено създаден комплекс за вина. Няма оправия там, превзелиса ги либералите и отърване няма!
Така така

2021.08.02 | 11:37

2
Лашет е много прав, дали това е поза обаче или желание да се еманципира от тъпата Меркел и да върне немската политика към нормалното?
пращайте ги

2021.08.02 | 11:03

1
пращай те ги в америка. нали те създадоха талибаните. бин ладен беше обявен за борец за свобода и демокрация от буш 1

Добави коментар

Водещи новини