Сестрата на Ким Чен-ун с предупреждение към Южна Корея

  • 01 август 2021 21:53

  • 3730
  • 0
Сестрата на Ким Чен-ун с предупреждение към Южна Корея
© gettyimages (архив)

Ким Йо-чен, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, предупреди днес Южна Корея да не участва в съвместно военно учение със САЩ, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Участието на Сеул в съвместното учение ще навреди на решимостта на двете Кореи да възстановят отношенията си, заяви тя, цитирана от севернокорейската информационна агенция КЦТА. Неотдавнашното решение за възстановяване на преките телефонни линии между правителствата на двете Кореи не трябва да бъде интерпретирано като нещо повече от възстановяване на "физическите" връзки", каза още Ким Йо-чен. Би било "безсмислено" да се смята, че срещите на върха са съвсем близо, изтъкна тя.

Двете Кореи възстановиха комуникационните си канали

Сестрата на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, направи изявлението си в момент, в който Северна и Южна Корея преговарят за среща на върха като част от усилията за възстановяване на отношенията си. Вашингтон и Сеул по план ще имат съвместно военно учение по-късно този месец. "Нашето правителство и армия ще следят внимателно дали южнокорейците ще проведат агресивните военни учения или ще вземат голямо решение. Надежда или отчаяние? Това не зависи от нас", каза Ким Йо-чен в разпространеното от КЦТА изявление.

Двете Кореи юридически все още се намират в състояние на война, тъй като военният конфликт между тях от 1950-53 г. приключва само с примирие. Във вторник те възстановиха преките телефонни линии между правителствата си, които Северът прекъсна през юни миналата година.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини