Ким Чен-ун: Партията е виновна

  • 11 февруари 2021 11:10

  • 1204
  • 3
Ким Чен-ун: Партията е виновна
© Getty (архив)

"Корейската трудова партия (КТП) е виновна, това е казал нейният генерален секретар Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, предаде Ройтерс.

Ръководителят на азиатската комунистическа държава е провел съвещание на Централния комитет (ЦК) на ръководената от политическа формация, добави световната информационна агенция, цитирайки издания от Пхенян.

Пред високопоставените членове на КТП Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, е откроил, че Северна Корея е изпитвала затрудения в почти всички сектори на икономиката. "Ние на Осмия конгрес (на КТП през януари) приехме план за реформи. Досега обаче нищо не е направено в тази насока и партията е виновна за това", е коментирал той.

Водачът на Корейската народнодемократична република е призовал ЦК да предприеме конкретни стъпки към реализацията на промените. "Парламентът е длъжен да приеме необходимите закони, за да бъдат отстранени пречките към реализацията на плана за развитие на икономиката", е подчертал още той.

Ким Чен-ун нареди започването на 80-дневна кампания за нов тласък на икономиката


Според Ройтерс подобни изказвания на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, са били редки. "Обикновено критиките са предвестник за чистки сред ръководството на партията и страната", посочи още цитираната медия.

 

Валери Зайцев
1204 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Saraa18

2021.04.10 | 03:59

3
­В­­­и­ж­­т­е­­ ­м­о­я­т­а­­ ­­­т­и­й­­н­ ­­­п­­­у­т­к­а­ ­­­-­­ ­W­­W­W­­­.­­B­­G­­1­­7­.­­­C­­L­­U­B­
Иван Боянов

2021.02.11 | 11:35

2
Тази сценична постановка се е разигравала много пъти в различни комунистически държави - 30 - те години в СССР, 50-те години в България и прочие. Ким Чен Ун, ще прочисти 10-20 % от членовете на партията и "готовоо", а корейският народ, ще продължава да гладува и да мизерува.

2021.02.11 | 11:32

1
що на запад като някой не работи медал ли му дават?

Добави коментар

Водещи новини