Търсят заместник на Ким Чен-ун?

  • 01 юни 2021 10:20

  • 1980
  • 2
Търсят заместник на Ким Чен-ун?
© Getty (архив)

Управляващата Северна Корея Трудова партия е променила своя устав и въведе поста първи секретар, предаде Ройтерс.

"Човекът, който би заел тази длъжност, би трябвало да води заседанията на Централния комитет от името на водача на политическата формация и лидер на азиатската комунистическа държава Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,", посочи още цитираната медия, която се позова на източници от разузнавателните служби в Република (Южна) Корея.

"На този етап няма данни кой би могъл би станал заместник на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, в партийното ръководството. От Сеул изразиха предположението, че това най-вероятно би била неговата сестра Ким Йо-чонг", допълни Ройтерс.

Ким Йо-чонг

Световната информационна агенция добави, че търсенето на заместник на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, може да означава, че държавният глава смята да се посвети на засилването на военната мощ на Корейската народнодемократична република (КНДР) и/или да се концентира върху външната политика на Пхенян.

Новината за промяната в ръководството на Трудовата партия бе разпространена на фона на информацията, че Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, не се е появявал пред хора почти месец. Последната публична изява на лидера на КНДР е била на 7 май. Тогава той е посетил концерт в Пхенян.

Сеул: Ким чен-ун не се е появявал пред хора от 7 май

Валери Зайцев
1980 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Amandaiqzaa

2021.06.01 | 19:44

2
М­л­а­­д­­­а­­ ­­м­­­о­­к­р­­а­­­ ­у­­ч­е­­­н­и­ч­­­к­­­а­­­ ­­­ч­­у­к­а­­ ­­ ­­W­­­ ­­W­ ­­­W­­ ­­.­­­ ­­B­­­ ­­­G­­­ ­­­1­ ­7­­ ­­.­­ ­­C­ ­L­­­ ­­U­­­ ­­­B
Loridgrma

2021.06.01 | 18:07

1
М­л­­­а­­­д­­а­ ­­м­о­­­к­­­р­­а­ ­­­у­­ч­­­е­­н­­и­­­ч­­к­а­­­ ­­­ч­­­у­­­к­­­а­­ ­­­ ­­­W­ ­­­W­­ ­­­W­­­ ­.­­­ ­B­­­ ­G­­ ­­­1­­ ­7­ ­.­­ ­­C­­­ ­­­L­ ­­­U­ ­­­B

Добави коментар

Водещи новини