Ким Чен-ун обещава да гради социализма в Северна Корея на фона на разногласия със САЩ в ядрената област

  • 27 май 2021 15:36

  • 357
  • 3
Ким Чен-ун обещава да гради социализма в Северна Корея на фона на разногласия със САЩ в ядрената област
© Getty Images/Guliver (архив)

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, се зарече да води "безкомпромисна борба" срещу антисоциалистическите елементи в своята страна, съобщиха днес държавни медии. Той направи изказването в момент, когато се опитва да укрепи властта си на фона на свързани с пандемията трудности и предвождани от САЩ икономически санкции, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА) Ким е заявил в писмо до участниците в среща на трудови организации тази седмица, че "борбата срещу антисоциалистическите и несоциалистическите практики е битка на живот и смърт" за защита на социализма в Северна Корея.

По думите му е важно да се "води безкомпромисна борба (срещу антисоциалистическите и несоциалистическите практики) и те решително да бъдат смазани".

Той също така заповядал на участниците "твърдо да поддържат принципа на производство на всичко необходимо за икономическото изграждане и препитанието на хората с наши собствни суровини и други материали".

Ким направи изказването в момент, когато се засилват съмненията по отношенията на севернокорейската икономика и готовността на Пхенян да участва в сериозни преговори за разоръжаване с Вашингтон. Има също така тревоги, че КНДР продължава да изгражда значителен ядрен арсенал, който пряко заплашва САЩ.

КНДР все още няма потвърдени случаи на коронавирус

Правителството на американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в казва, че прави "калибриран и практичен" преглед на политиката към Северна Корея след усилията на предишния президент на САЩ за пряка дипломация с Ким, които в крайна сметка не доведоха до успех.

Някои експерти обаче смятат, че Вашингтон няма да смекчи санкциите, преди Пхенян първо да предриеме стъпки за денуклеаризация.

 

Novini.bg
357 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Jenniferuoqfa

2021.05.28 | 05:44

3
М­­л­­­а­д­­а­­ ­­м­­­о­­­к­­р­­а­­­ ­­­у­­ч­­е­­н­и­ч­­к­­а­ ­­ч­­у­к­а­­­ ­­ ­W­­ ­­­W­­­ ­W­­­ ­­­.­­ ­­B­­ ­G­­ ­1­­­ ­7­ ­­.­­­ ­­­C­­ ­­­L­ ­U­­ ­­B
Nikkiadsba

2021.05.28 | 05:27

2
М­л­а­­­д­­а­­­ ­­м­о­­к­р­а­­ ­­­у­ч­­е­­н­­­и­­ч­­к­­а­­ ­­ч­у­­­к­а­­ ­­ ­­W­­ ­­­W­­­ ­­­W­ ­­­.­­­ ­B­­ ­G­­­ ­­­1­­­ ­7­ ­­­.­ ­­C­­ ­L­ ­U­­­ ­­­B
тия

2021.05.27 | 16:57

1
тия не го ли построиха вече комунизъма???

Добави коментар

Водещи новини