Гладуващи севернокорейци отвличат деца на свои богати съграждани

  • 02 септември 2021 14:43

  • 1776
  • 3
Гладуващи севернокорейци отвличат деца на свои богати съграждани
© Getty (архив)

"Бедни севернокорейци, притиснати от глада в страната, отвличат деца на свои богати съграждани", написа британският в. "Дейли мейл".

"Млад мъж от северния град Хесан е похитил момченце от детска градина. Престъпникът се е представил за бащата на приятелче на детенцето и го е отвел в неизвестна посока. Малко по-късно майката на момченцето е получила писмо с искане за откуп. Сумата е била равна на 830 щатски долара", посочи още изданието, което се позова на медии от Сеул.

"Дейли мейл" разказа и за още едно похищение. "Жител на селска местност край столицата на Корейската народнодемократична република (КНДР) Пхенян е отвлякъл момиченце и поискал откуп от 60 долара", добави медията.

Вестникът от Обединеното кралство предположи, че случаите са много повече. "Хиляди граждани на азиатската комунистическа страна не могат да се изхранят и предприемат отчаяни стъпки, за да спасят себе си и своите семейства", написа още "Дейли мейл".

Да припомним, през юни лидерът на КНДР Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, предупреди за проблеми в снабдяването на населението с храна. Той тогава предупреди хората да се подготвят за тежки времена.

Ким Чен-ун предупреди за глад в Северна Корея

Валери Зайцев
1776 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.09.03 | 01:37

3
попитай някой по стар американец той ще знае рецептата , в едно интервю американски войник каза че мразел източно европейците защото си ядели децата ....промити мозъци и промивката продължава , който иска да вярва аз не

2021.09.02 | 15:37

1
Ама с ориз ли ги готвят или направо на скарата?

2021.09.02 | 15:37

2
Къв ориз бе, с лапад, ако има.

Добави коментар

Водещи новини