Китай наложи санкции на Майк Помпейо

  • 20 януари 2021 21:38

  • 1694
  • 2
Китай наложи санкции на Майк Помпейо
© Getty (архив)

Китай е наложил санкции на Майк Помпейо, предаде РИА Новости.

Държавният секретар на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е попаднал в списък от 28 души, на които им е бил забранен достъп до територията на азиатската държава.

"През последните няколко години политици от САЩ, водейки се от свои лични интереси открита ненавист по отношение на Китайската народна република (КНР) и игнорирайки интересите на гражданите на двете страни, са предприели редица безумни действия и са се намесили във вътрешнополитическия живот на Китай", се е посочвало в официално съобщение на външното министерство на Пекин.

Освен Помпейо в списъка са влезли съветникът по търговските въпроси на 45-ия президент на САЩ Питър Наваро и още 26 сътрудници на бившия стопанин на Белия дом.

Доналд Тръмп: Ние ще се върнем!


По време на управлението на Тръмп отношенията между САЩ и Китай са се влошили. Експрезидентът е обвинил азиатската  държава, че е допуснала разпространението на коронавирусната инфекция по света. Пекин е отрекъл твърденията на 45-ия американски държавен глава.

Валери Зайцев
1694 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ

2021.01.21 | 00:31

2
bg-biblioteka.blogspot.com

2021.01.20 | 22:46

1
Направо не знам какво ще прави, много го е закъсал хаха

Добави коментар

Водещи новини