Иранският президент приветства края на "ужасния режим" на Доналд Тръмп

  • 20 януари 2021 10:15

  • 393
  • 3
Иранският президент приветства края на "ужасния режим" на Доналд Тръмп
© Getty Images

Иранският президент Хасан РоханиХасан РоханиСедмият президент на Иран Хасан Рохани е роден на 12 ноември 1948 година. Заема поста на 3 август изрази задоволство от приключването на мандата на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който ще бъде заменен на президентския пост от Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в след няколко часа, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Ерата на още един тиранин приключва и днес е последният ден от ужасния му режим", заяви Рохани на правителствено заседание.

"През четирите си години (в Белия дом) единствените плодове, които той донесе, бяха тези на несправедливостта и корупцията. Той донесе само проблеми на собствения си народ и на останалия свят. За четирите си години тази администрация не даде на света нищо освен гнет и тирания", добави Рохани в излъченото му по телевизията изявление.

Иранският президент нарече още Тръмп "глупав терорист".

"Досега никога не е било президентът на САЩ открито да признае, че е извършил терористичен акт срещу високопоставен военен на чужда страна, когато той е бил гост на друга държава", каза Рохани. Той имаше предвид убийството на иранския генерал Касем Солеймани от САЩ в Багдад миналата година, предава БТА.

Рохани призова новоизбрания президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в да върне страната си в иранското ядрено споразумение от 2015 г., от което Тръмп извади САЩ през 2018 г., и да отмени възобновените срещу Техеран американски санкции, предаде Ройтерс.

"Сега топката е в полето на САЩ. Ако Вашингтон се върне в иранското ядрено споразумение от 2015 г., ние също изцяло ще изпълняваме задълженията си по него", каза иранският президент.

"Политическата кариера на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския приключва днес и политиката му на "максимален натиск" над Иран напълно се провали", добави Рохани.

Novini.bg
393 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.01.20 | 10:25

1
САМО ЕКСТРЕМИСТИТЕ СЕ РАДВАТ ЧЕ ТРЪМП НЯМА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ
....

2021.01.20 | 23:39

3
Иран е една от най-богатите държави в света. Водещ лидер в наука,медицина,енергетика и какво ли още не. Защо им е да са екстремисти?! Всичко си имат,но без достатъчно обработваема земя. Предлагат енергия за храна. Винаги така са търгували. Парите не ги интересуват. Имат си безкрайни богатства.

2021.01.20 | 10:31

2
Тарамбуката да не се радва много. Никакви промени няма да станат. Новите ще продължат политиката на Тръмп едно към едно по всички направления.

Добави коментар

Водещи новини