Нагорни Карабах съобщи за 16 убити и над 100 ранени при сблъсъци с азербайджански части

Сепаратисткият регион Нагорни Карабах съобщи днес, че 16 негови военнослужещи са били убити и над 100 ранени при сблъсъци с азербайджански части, съобщава БТА.

Днес избухнаха сражения между сили на Армения и Азербайджан, оспорващи си Нагорни Карабах, който е на територията на Азербайджан, но се управлява от етнически арменци. Това съживи опасенията от нестабилност в Южен Кавказ, който е коридор за тръбопроводи, транспортиращи петрол и газ за световните пазари, отбелязва Ройтерс.

Азербайджанският президент обеща победа над Армения

Петима членове на едно азербайджанско семейство са били убити днес при артилерийски обстрел, съобщи главният прокурор на Азербайджан, предаде Франс прес. Международният червен кръст призова страните в конфликта да пазят живота на цивилните и инфраструктурните обекти, както повелява международното законодателство.

Служители на Червения кръст работят в района от 1992 година, за да помагат на хората, които живеят край демаркационната линия между Армения и Азербайджан, и да посредничат между страните, замесени в конфликта.

Коментари

  1. 2020.09.28 | 01:18
    Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
  2. 2020.09.27 | 21:24
    гори съветското наследство
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет