Боян Чуков за конфликта в Нагорни Карабах: Имаме предпоставки за нова война

Имаме предпоставки за нова война. Ситуацията за хората в Нагорни Карабах е критична. Това заяви в сутрешния блок на БТВ експертът по борба с тероризма и дипломат проф. Боян Чуков по повод сблъсъка в Нагорни Крабах между Азербайджан и Армения.

"Важно е как регионалните съюзници ще се включат. Турският президент Ердоган вече активно се включи в конфликта и зае страната на Азербейджан", разкри още той. 

Ердоган: Армения трябва да се изтегли от земите на Азербайджан, които е окупирала

"Армения е член на ОДКС (бел. авт. - Организацията на договора за колективна сигурност. Организацията действа на принципа на НАТО и съответно Армения може да получи военна подкрепа от Русия, Беларус и Казахстан) и в нея участва и Русия. Москва би могла да се намеси, но само ако става въпрос за територията на Армения, не и на Нагорни Карабах. Другият полезен ход ще е Армения да се обедини с Нагорни Карабах", каза проф. Чуков.

"За Русия не е изгодно да е в конфликт, тъй като тя има добри отношения с двете враждуващи страни. Същото важи и за Щатите. Арменското лоби в САЩ е голямо, затова и Тръмп няма да направи такъв грешен ход преди президентските избори през ноември", разкри експертът. 

Русия призова Армения и Азербайджан към сдържаност след новите сблъсъци в Нагорни Карабах

"Турция също се възползва от този прозорец от възможности преди американските избори. Анкара желае позиции в средна Азия", коментира проф. Боян Чуков. 

"Русия вече е прехвърлила няколко военни товарни самолета в Армения. Страната не би могла да се справи срещу Азербейджан без помощта на Русия", завърши експертът по борба с тероризма. 

(Кадър: БТВ)

Коментари

 1. 2020.09.29 | 13:09
  ами що не отидете да се биете ами се маймуньосвате пред компа те войните и парите се печелят отдавна по друг начин справка КОВИД 19
 2. 2020.09.29 | 08:49
  Мюслитата да не реват много!
  1. 2020.09.29 | 12:59
   Spokoyno vijdame koi revat
 3. 2020.09.29 | 08:17
  Пръсваме им матките на мръсните корумипирани азери!!!
  1. 2020.09.29 | 12:58
   Van ot teritorita na Azerbeydjan okupatori podli
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет