Азербайджанският президент обеща победа над Армения

Азербайджанският президент Илхам Алиев обеща победа над Армения, на фона на избухналите тежки сражения в района на Нагорни Карабах, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Армията на Азербайджан се сражава днес на негова територия, защитава териториалната му цялост, нанася унищожителни удари на врага. Нашата кауза е справедлива и ние ще победим", каза азербайджанският президент в реч по телевизията.

Алиев обвини Армения, че е започнала тази сутрин обстрел на азербайджански населени пунктове, причинявайки цивилни и военни жертви.

Нов изблик на насилие между Азербайджан и Армения в Нагорни Карабах

Арменският премиер Никол Пашинян призова населението на страната да "бъде готово да защитава свещеното отечество".

"Да подкрепим здраво нашата държава, нашата армия. . . и ние ще победим. Да живее славната арменска армия!", написа Пашинян във Фейсбук.

Арменският премиер обяви военно положение и всеобща мобилизация на резервистите. Малко по-рано сепаратистките власти в отцепилата се от Азербайджан, населена преобладаващо с арменци област Нагорни Карабах въведоха военно положение и обявиха всеобща мобилизация на местните жители, навършили 18 години.

В указа на президента, който Хаджиев прочете пред журналисти, се казва, че то влиза в сила от 00,00 часа на 28 септември. Едновременно с това в някои градове и райони, включително в столицата Баку, се въвежда полицейски час от 21 ч. до 6 ч.

Решението бе взето, след като тази сутрин избухнаха сблъсъци между азербайджански и арменски сили за отцепническия район Нагорни Карабах, който се намира в Азербайджан, но се управлява от етнически арменци. Днес по-рано и Армения, и Нагорни Карабах също обявиха военно положение.

Коментари

 1. 2020.09.28 | 12:14
  Boi mejdu pleqdianci i reptili heavy clashes ongoing
 2. 2020.09.27 | 22:55
  Нека се бият да убиват скуката.
 3. 2020.09.27 | 19:26
  Не е ли малко пресилено да пишете че в Н.карабах живеят предимно арменци,без да споменете жертвите и прокудените азербажанци през 1992г.
  1. 2020.09.27 | 22:29
   Абе катвиколя в другите държави избягахте в османска империя и сегашната арменя станахте хайдути невини арменци сте били такалисе отблгударявате
  2. 2020.09.27 | 20:08
   умишлено да се забравия погрома в Сумгаит където “добрите кротки“ азери убиха без повод и причина 28 “много лоши“ арменци които бяха се осмелили да живеят там?
 4. 2020.09.27 | 22:24
  Тези се бият за територия ,в днешновреме е безссмилено.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет