Александър Вучич ще се срещне с Путин в Пекин

  • 16 април 2019 15:11

  • 435
  • 0
Александър Вучич ще се срещне с Путин в Пекин
© Getty Images/Guliver

Сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще се срещне с руския си колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в Пекин по време на втория форум за международно сътрудничество "Един пояс - един път", предаде ТАСС.

В разговор с руския посланик в Белград Александър Чепурин Вучич каза, че това ще бъде шестнайсетата му среща с Путин и втората от началото на годината и за него ще бъде чест да разговаря с руския президент за двустранното сътрудничество и ситуацията в региона. Вучич и Чепурин са обсъдили и сътрудничеството в енергетиката и плановете за строителство на газопровода Турски поток, който ще осигури на Сърбия редовно снабдяване с газ. 

По-рано сръбският президент заяви, че преди предстоящата среща за Косово в Берлин на 29 април той смята да се срещне с китайския президент Си Цзинпин и да "помоли президента Путин за дълъг разговор". Вучич каза, че след тези срещи ще представи план за действие на Сърбия във връзка с Косово.

Руското външно министерство съобщи, че Путин ще участва във форума "Един пояс - един път" в Пекин на 26 и 27 април.

Последвайте канала на

БТА
435 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини