Ким Чен-ун вероятно ще посети Русия скоро, според южнокорейския президент

  • 08 октомври 2018 09:17

  • 3442
  • 1
Ким Чен-ун вероятно ще посети Русия скоро, според южнокорейския президент
© gettyimages (архив)

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, вероятно скоро ще посети Русия, заяви днес южнокорейският президент Мун Дже Ин, цитиран от Ройтерс. 

Очаква се също китайският лидер Си Цзинпин да отиде в Северна Корея, добави Мун на заседание на правителството ден след като държавният секретар на САЩ Майк Помпейо посети Северна Корея. Мун оцени положително вчерашната среща на Помпейо с Ким.

Той каза, че тя е създала благоприятни условия за скорошна нова среща на върха между Ким и президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и ще помогне за процеса за освобождаване на Корейския полуостров от ядрени оръжия.

Севернокорейските държавни медии съобщиха, че Пхенян и Москва са се уговорили за среща на високо равнище тази година, след като Ким разговаря с руския външен министър Сергей Лавров в Пхенян. Ким посети Китай три пъти тази година за срещи със Си, напомня Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
3442 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Алес Капут , болшевишко канибалче

2018.10.08 | 10:11

1
И да ходи и да не ходи при Идола си , истината е една -- повече рубли няма да има , свивай знамената и се навеждай пред чичо Дончо !

Добави коментар

Водещи новини