Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо се срещна с Ким Чен-ун в Пхенян

  • 07 октомври 2018 12:28

  • 6248
  • 0
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо се срещна с Ким Чен-ун в Пхенян
© Getty Images/Guliver

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо съобщи в Туитър, че се е срещнал със севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, при посещението си днес в Пхенян, чиято цел бе да се преодолее застоя в ядрените преговори между двете страни, предаде Ройтерс.

Американски представител заяви, че днешното посещение на държавния секретар Майк Помпейо в Северна Корея е било "по-добро от последния път", но са нужни по-нататъшни усилия.

Анонимният служител, който е бил член на делегацията на Помпейо, заяви, че известен напредък е бил постигнат по време на четвъртата визита на Помпейо в Северна Корея, която включваше среща лидера Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, но добави: "Това ще бъде дългосрочно усилие".

Малко след като пристигна в Сеул след визитата в Северна Корея, Помпейо качи в Туитър снимка, на която са двамата с Ким, и написа: "Имах добро пътуване до Пхенян за среща с председателя Ким. Ние продължаваме да реализираме напредък по споразуменията, постигнати на срещата на върха в Сингапур. Благодаря за гостоприемството, оказано на мен и моя екип от Държавния департамент".

 

Последвайте канала на

БТА
6248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини