Георги Първанов пристигна в Азербайджан

  • 14 ноември 2011 11:45

  • 816
  • 1
Георги Първанов пристигна в Азербайджан
© булфото

Президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в пристигна на двудневно официално посещение в Азербайджан по покана на президента Илхам Алиев, предаде БТА.

Днес ще се състоят срещата на президентите Първанов и Алиев и пленарните разговори на официалните делегации. Акцент в разговорите ще бъде сътрудничеството между двете страни в областта на енергетиката. Ще бъдат обсъдени мерки за активизиране на търговско-икономическия обмен и инвестициите. Президентите ще обменят становища и по регионални и международни въпроси и инициативи от общ интерес.

В присъствието на държавните глави ще бъдат подписани двустранни документи - Меморандум за сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика и Министерството на труда и социалната защита на населението на Азербайджан, междуправителствено Споразумение за обмен и защита на класифицирана информация, Меморандум за сътрудничество между Дипломатическия институт към МВнР и Азербайджанската дипломатическа академия, Договор за сътрудничество в обучението и изследванията между УНСС и Азербайджанския държавен икономически университет.
Президентът Първанов ще награди Илхам Алиев с най-високото държавно отличие - орден "Стара планина" с лента, за неговите изключително големи заслуги за сътрудничеството между България и Азербайджан. През втория ден от визитата президентът Първанов ще има срещи с председателя на Националното събрание на Азербайджан Октай Асадов и с министър-председателя Артур Расизаде.
В делегацията на държавния глава са министрите на икономиката, енергетиката и туризма и на труда и социалната политика Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко и Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, заместник-министърът на външните работи Константин Димитров, председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова.

Президентът Първанов e придружаван и от бизнес делегация.

Последвайте канала на

БТА
816 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
e

2011.11.19 | 18:11

1
--- Прикрепено писмо (Не отлагайте) ---- Подател: евгени славков До: presscenter@sds.bg Относно: Не отлагайте Дата: Петък, 2011, Ноември 18 10:55:11 ЕЕТ Чуйте вие от СДС.Още ли ще се делите,за да спечелят сегашните поробители АБВ ??? Или искате още да губи българския народ ??? Защо поставяте въпроса така : Вътрешни конфликти ?1 Не разбрахте ли ,че БСП,чрез сбвоите си САТЕЛИТИ най-големия от които е ДПС и управляващите Герб чрез Борисов, са единодушни ,дори ва ТЕАТЪРА СИ !!!! Никой не иска от вас да сте като тях,но по въпросите,които са жизненоважни за България и конкретно-оцеляването на СДС,не бъдете малодушни и безотговорни ! Не виждате ли как сега Партията-Главница БСП е озурпирала всичко чрез структури-всякави и подривни елементи като Яне Янев ???!!! Не работят ли на принципа; КОЛКОТО ПОВЕЧЕ,ТОКОВА ПОВЕЧЕ ??????? ! Вие до кога ще се карате от кето губи България и печелят ГРАБИТЕЛИ-МОШЕНИЦИ ? Не виждате ли,че Борисов се опитва да се представи за десен ???!

Добави коментар

Водещи новини