Пекин и Москва отговориха на критиките на Вашингтон във връзка с глобалното затопляне

  • 03 ноември 2021 15:53

  • 686
  • 0
Пекин и Москва отговориха на критиките на Вашингтон във връзка с глобалното затопляне
© Getty (архив)

Китай и Русия отговориха днес на критиките на президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в във връзка с отсъствието на техните лидери от международната конференция за климата КОП26 и заявиха, че работят срещу повишаването на температурите на планетата, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Делата говорят по-добре от големите думи", каза говорителят на китайското министерство на външните работи Ван Вънбин. Той осъди остро кухите фрази на американския президент. Ван подчерта "конкретните ангажименти" на Китай срещу глобалното затопляне.

Байдън критикува лидерите на Китай и Русия за отсъствието им от срещата за климата в Глазгоу

Страната, която е на първо място в света по парникови емисии, в същото време е най-големият инвеститор в чиста енергия, отбелязва АФП.

Мисля, че беше голяма грешка Китай да не дойде, а Си Цзинпин "пропусна възможност да повлияе на хората по целия свят", каза снощи Байдън на пресконференция в края на участието си във форума КОП26 в Глазгоу.

Международната конференция за климата продължава до 12 ноември.

"Това е тема от най-важно значение, а китайците й обърнаха гръб. Как може да вършиш такова нещо и да претендираш за световно лидерство", попита риторично Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в.

"Тундрата буквално гори. Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 има изключително сериозни климатични проблеми, а не казва и дума, че ще направи каквото и да било", каза снощи Байдън.

"Не сме съгласни", реагира днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той нарече действията на Русия срещу глобалното затопляне "последователни, обмислени и сериозни".

"Гори не само руската тундра, но и горите в Калифорния", припомни Песков, цитиран от Ройтерс. Той отбеляза, че пожарите в югозападния американски щат се дължат на глобалното затопляне.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
686 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини