ЮНЕСКО: Пандемията от коронавируса увеличава неравенствата в образованието по света

  • 23 юни 2020 11:13

  • 938
  • 0
 ЮНЕСКО: Пандемията от коронавируса увеличава неравенствата в образованието по света
©

Пандемията от новия коронавирус предизвиква безпрецедентни нарушения в образователната истема и може да навреди още повече на най-уязвимите при достъпа до образование: бедните, малките момичета и инвалидите, заяви ЮНЕСКО по повод публикуването на доклад за състоянието на образованието в света, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"В страните с високи доходи в Европа и Северна Америка, на 100 млади сред най-богатите, които завършват средното си образование, се падат само 18 от най-бедните млади, които постигат същото", заяви генералният директор на организацията Одре Азуле.

100 дни откакто СЗО обяви пандемия от COVID-19

"В най-малко 20 страни, повечето от тях в Африка южно от Сахара, на практика нито една бедна млада жена от селски произход не успява да завърши средно образование", се казва в доклада.

По света близо 260 милиона млади хора нямат достъп до образование, което е 17 процента от броя на хората в училищна възраст. Сред най-засегнатите са бедните деца, момичетата и девойките, децата инвалиди, деца от етнически или езикови малцинства и мигрантите.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
938 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини