Папа Франциск и мюсюлмански лидер призоваха за молитва за край на пандемията

  • 14 май 2020 16:27

  • 852
  • 0
 Папа Франциск и мюсюлмански лидер  призоваха за молитва за край на пандемията
© Getty (архив)

Папа Франциск и великият имам на джамията Ал Азхар в Кайро Ахмед ат Тайеб отправиха днес международен призив за всеобща молитва за край на пандемията от новия коронавирус, предаде АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"Нека не се молим едни срещу други, тази срещу онази религиозна традиция, не! Всички сме обединени като човешки същества", каза папата, който отслужи, както всяка сутрин, литургия в резиденцията си във Ватикана. "Нека Бог спре тази трагедия", помоли се Светият отец и спомена също "пандемията на глада", която вече е причинила смъртта на 3,7 милиона души тази година, както и пандемията на войната и пандемията на децата без образование.

ООН: Около 1,2 млн деца може да починат до края на 2020 г.

От Кайро, великият имам на джамията "Ал Азхар", водеща институция за сунитския ислям, препоръча на вярващите да се помолят на всемогъщия Аллах да спаси всички хора от това зло и да помогне на учените да успеят да намерят лекарство срещу новия коронавирус.

Папа Франциск и шейх Ахмед ат Тайеб подписаха през февруари миналата година в Абу Даби документ за човешко братство, който призовава за свободата на вероизповеданието и словото, за защита на молитвените домове и за равноправие на дискриминираните малцинства.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
852 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини