Анализатор: Не може да има гаранции за нищо, когато говорим за Близкия изток

  • 09 януари 2020 18:04

  • 866
  • 1
Анализатор: Не може да има гаранции за нищо, когато говорим за Близкия изток
© Кадър: БТВ

На срещата в София между България и САЩ се появи една добра новина и тя е, че българската държава ще закупи 20% дял от собствеността на плаващата платформа за съхранение и регазификация край Александруполис. Това е инвестиция, срещу която българската държава ще извлече ползи. В региона ни трябва да има колкото се може повече енергийна диверсификация. Това коментира в студиото на ''Лице в лице'' по bTV международният анализатор Мартин Табаков.

Той изрази мнение, че не е трябвало да присъства българска делегация по време на вчерашнато откриване на газопровода ''Турски поток'', тъй като при такива визити българската страна трябва да бъде добре запозната и да отчита динамиката в регионален контекст.

Вижте какво се реши на срещата България-САЩ

,,Страхувам се да не излезе така, че България заема страна относно бъдещето на Либия във военния ѝ конфликт с Израел, присъединявайки се към компанията на Турция и Русия'', посочи експертът.

Борисов рамо до рамо с Ердоган, Путин и Вучич. Откриха "Турски поток"

,,Когато говорим за Близкия изток, никога не може да има никакви гаранции за нищо. Техеран обаче извърши такъв удар върху американските бази в Ирак, с който целеше да няма физически жертви. Това беше покана за диалог и е хубаво, че администрацията във Вашингтон разбра този намек'', сподели в заключение международният анализатор.

Иран изпраща смесени сигнали на фона на спад в напрежението със САЩ

Последвайте канала на

Novini.bg
866 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
този анал-лизатор

2020.01.10 | 00:26

1

се страхувал за исраел. Дали не е на грант-хранилка?

Добави коментар

Водещи новини