Мажд Алгафари: Събитията в Турция са нов 11 септември

  • 20 юли 2016 08:22

  • 7715
  • 5
Мажд Алгафари: Събитията в Турция са нов 11 септември
©

Диктаторът Ердоган се харесва, както диктаторите в Сирия и Близкия Изток. Тогава човек не можеше да кажа думичка срещу тях. Когато президентът каже "излизаме на митинг" всеки излиза без значение дали иска или не. Това е един абсолютно успешен преврат, след който той си затвърди властта.“ Това каза журналистът Мажд Алгафари в ефира на БТВ.

По думите на бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след президентът Ердоган е успял да наложи влиянието с сред турския народ след опита за преврат срещу него.

Киров посочи, че превратът не е успял, заради теч на информация и избързване. „Трудно е да се каже кой стои зад него. Не мисля, че той го е самоорганизирал, твърде жестоко е. Не е толкова лесно във въздуха да разстреляш самолета на президента. Вероятно у пилотите се е задействал инстинкт за самосъхранение и са си спомнили клетвата си“.

„Важно е в какъв момент става този преврат. Мандатът на Обама изтича затова Турция започва да си разиграва коня, знаейки, че няма да има намеса във политиката. В същия момент светът е насочил вниманието си към атентата в Ница“, посочи Алгафари.

„Оттук нататък Ердоган ще диктува правилата. С намерението си да възстанови смъртното наказание в страната той прави крачка назад по пътя към Европа“, убеден е ген. Киров.

Според журналистът може да се прави съпоставка между събитията в Турция и 11 септември. „Появиха се съмнения, че САЩ сами са си организирали атентатите. Има неща, които са недоказуеми, като даването на подкуп. Чистката в Турция е притеснителна не за бежанците, а за самите турци. Мислите ли, че хората които знаят, че ще бъдат задържани няма да бягат? Повечето ще избягат. Когато започне да ври водата в казана, тя извира и настрани. Несъмнено събитията в Турция ще дадат отражение и у нас“, предупреди Алгафари.

„За България няма конкретна заплаха, но съществува риск от обстановката – ислямизацията на Турция. Освен това загледана в собствените си проблеми, Турция би допуснала бежанска вълна, също и доктрината за опити за влияние на Турция в България. Ние попадаме в зоната на техните стратегически интереси“, подчерта ген. Киров.

Мажд Алгафари разкри, че го викат да разпитват заловени бежанци. „Всеки ден в България влизат между 100 и 200 души. Те са нелегални и минават транзитно. Сърбите вече са вдигнали ръце. Това е цял канал. Няма как една група да влезе в Б, да мине през цялата територия, да излезе и някой от службите да не разбере. Това е бизнес за милиони“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7715 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.01.15 | 12:16

5
Тъпан е тоя, ако беше успешен преврат, нямаше да е Ердоган на власт. Също така според викилиикс опитът за преврат не е инцениран, не и от партията на Ердоган, така че замълчи посредствен журналисте.
Модератора педал

2016.07.20 | 16:39

2
Какво ,като споменах ЦРУ и се подмокри ли ,педалчо !Ами те стърчат една глава отгоре ,виждат им се голите д-та !

2016.07.20 | 16:33

1
Ни е сигурно, хич!
DOKUMENTİRAN TR

2016.07.26 | 20:00

3
TOVA E LİDER KOİTO Sİ ZASLUJAVA DA BIDE PODKREPEN A VİE MİJETE DA Sİ MİSLİTE KAKTO VİE KEFFFFF

2016.07.26 | 20:00

4
Не, не е! Объркал си се яко!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини