Високопоставен кенийски военен загина при катастрофа с хеликоптер

  • 19 април 2024 14:29

  • 330
  • 2
Високопоставен кенийски военен загина при катастрофа с хеликоптер
© Getty images (архив)

Командващият въоръжените сили на Кения генерал Франсис Огола е загинал при катастрофа на хеликоптер в западната част от страната днес, съобщи президентът Уилям Руто (на снимката), цитиран от Ройтерс.

Вертолетът се разбил малко след като излетял Загинали са 10 души.

"Двама войници са оцелели при катастрофата и са в болница", каза Руто и добави, че е изпратен разследващ екип, за да установи причината за злополуката.

"Нашата родина загуби един от най-храбрите си генерали. Гибелта на генерал Огола е болезнена загуба за мен", заяви кенийският президент на пресконференция.

Руто обяви тридневен национален траур.

Огола беше начело на кенийските военновъздушни сили. След това той се издигна до заместник-командващ въоръжените сили и миналата година бе назначен от Руто за техен командващ.

Огола се присъеди към Силите за отбрана на Кения през 1984 г.. Той премина курс за пилот на изтребител във военновъздушните сили на САЩ и като пилот-инструктор във военновъздушните сили на Кения, информира министерството на отбраната.

Назначавайки генерала за командващ кенийските въоръжени сили, президентът го обвини, че е бил замесен в заговор за отменяне на резултатите от президентските избори през 2022 г., но каза, че той е най-квалифицирания чоек за този пост, отбеляза Ройтерс, цитирана от БТА.

Двама души загинаха при сблъсък на учебен самолет с пътнически в Кения

Последвайте канала на

Novini.bg
330 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:20

2
❤️ Г­­о­­­р­­е­­­щ­и­­ ­м­о­­м­­и­ч­­­е­т­а­­ ­­­в­­и­­­ ­­­о­ч­­­а­­к­­­в­­а­­т ­-­­­ X­1­­8­.­­­F­­U­­N

2024.04.19 | 16:37

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини